AcasăAnkaraAnkara acuzată că pregătește scena pentru o ,,altă Sirie” în Nagorno Karabakh

Ankara acuzată că pregătește scena pentru o ,,altă Sirie” în Nagorno Karabakh

Armenia a cerut ca puterile internaționale să facă mai mult pentru a opri implicarea Turciei în deținerea controlului în Nagorno Karabakh, avertizând că Turcia ,,crează altă Siria în Caucaz.”

-

Armen Sarkissian, președintele Armeniei, într-un interviu transmis mass-media, vineri, 9 octombrie 2020, a declarat că suportul militar și diplomatic al Turciei pentru Azerbaijan în conflictul cu Armeni, a îndepărtat Moscova de la rolul său de echilibru între cele două părți.

El a făcut apel la Rusia, America și Nato să suprime Ankara, catalogând-o drept ,,agresorul regiunii”. Acesta a mai adăugat că dacă Ankara nu este oprită la timp atunci toți vor fi loviți și că ,,imediat ce Turcia este scoasă din ecuație, Armenia va fi mai aproape de a înceta focul și de a se întoarce la masa negocierilor.”

Rusia are o bază militară în Armenia aproape de granița cu Turcia și un pact mutual de apărare cu țara, care exclude Nagorno Karabakh.

Vladimir Putin a anunțat săptămâna aceasta că Rusia va adera la tratat dacă Armenia va fii atacată.Moscova, care are legături puternice cu Azerbaijan și comerț și apărare cu Turcia, un membru NATO, a încercat să stea neutră lăsând Armenia fără o susținere externă puternică.

mai mult la /romanialibera.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

„Acum ori niciodată”: Graba nunților din timpul războiului din Ucraina. Ucrainenii...

Ucrainenii se căsătoresc în număr record, în timp ce invazia rusă se prelungește, iar mulți dintre ei se simt mai hotărâți ca niciodată să...