AcasăAnkaraTurcia a inaugurat cel mai lung pod suspendat din lume, construit peste...

Turcia a inaugurat cel mai lung pod suspendat din lume, construit peste Strâmtoarea Dardanele

-

Turcia a inaugurat vineri cel mai lung pod suspendat din lume, construit peste Strâmtoarea Dardanele, frontieră naturală între Europa şi Asia. Podul Canakkale 1915, lung de 4,6 km şi cu o distanţă de 2 km între cei doi piloni, este primul care se întinde peste această strâmtoare de circa 60 de km care leagă Marea Egee de Marea Marmara.

Lucrarea, care a costat în total 2,5 miliarde de euro, se adaugă altor trei poduri din Istanbul care leagă cele două continente şi va permite conectarea Traciei de Est de Anatolia ocolind Istanbulul. Inaugurarea podului a fost făcută în ziua în care Turcia sărbătoreşte victoria navală a forţelor otomane la 18 martie 1915 asupra aliaţilor în Bătălia de la Dardanele (cunoscută şi ca Bătălia de la Gallipoli).
Luptele, care au durat până în ianuarie 1916, au dus la victoria Imperiului Otoman asupra trupelor britanice şi franceze. Acest pod este „un mod de a păstra vie amintirea martirilor de la Canakkale”, a declarat vineri preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan în discursul de inaugurare.

Citeste mai mult: adev.ro/r8yaj8

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

“Vladimir Putin s-a pus într-o situație în care nu poate câștiga,...

New York Times publică editorialul lui Thomas Friedman, de trei ori câștigător al premiului Pulitzer, în legătură cu războiul declanșat de Rusia în Ucraina. Thomas...